גם אתם עשיתם בדיקות דם אחרי שהרגשתם סחוטים ועייפים (או סתם כך באמצע החיים) וגיליתם שחסר לכם ברזל? אתם לגמרי לא לבד. הרבה אנשים סובלים ממחסור בברזל שנובע לרוב מתזונה לא מאוזנת, וכמובן מחוסר ידע.
מי שנמצא בסיכון יתר למחסור בברזל הם הצמחוניים והטבעונים. לא בגלל שאין מספיק ברזל בתזונה הצמחית, להפך - יש המון, אבל בגלל שהרבה פעמים אוכלים בצורה לא מאוזנת או מורידים מהתפריט כל מיני מאכלים עשירים בברזל, קל יותר לא לשים לב ולהגיע למצב של חוסרים.
מי שעוד נמצאים בסיכון הם ילדים, נשים בהריון ונשים לאחר לידה שלא מצליחות לאכול באופן מסודר או מגוון בגלל הקושי להתארגן על ארוחות, בגלל שינויים בטעם או מסיבות אחרות.
בשביל זה אני פה, כדי לעשות קצת סדר בבלגן!
באילו מאכלים יש ברזל?
• מקורות מהחי: בשר, הודו, עוף (בכמויות יחסית דלות), ביצים ודגים.
• מקורות מהצומח: קטניות, ירקות ירוקים (אבל לא רק), סלק, קוואקר, קינואה, אגוזים.
כמה ברזל עליי לצרוך ביום?
המינון משתנה בהתאם לגיל.
אלה המינונים המומלצים:
ילדים בני 3-1
7 מיליגרמים ליום.
ילדים בני 8-4
10 מיליגרמים ליום.
ילדים בני 13-9
8 מיליגרמים ליום.
מתבגרים בני 18-14
• נערות: 15 מיליגרמים ביום.
• נערים: 11 מיליגרמים ביום.
מעל גיל 18
• נשים: 18 מיליגרמים ביום.
• גברים: 8 מיליגרמים ביום.
נשים בהריון
27 מיליגרמים ביום.
נשים מיניקות
9 מיליגרמים ביום.
אנשים מעל גיל 51
8 מיליגרמים ביום.