האמת, הפעם זה אינו מתכון, כי כאן לא מבשלים מאומה, קונים, מחממים ומגישים.
Camemert Roti מאכל צרפתי קלאסי שמעולה להגיש כאייטם באירוח, כבראנץ’ לצד סלט טרי או כמנה ראשונה בארוחה טובה. הצרפתים פיתחו לאורך השנים מאפים ומאכלים נוספים העושים שימוש בקממבר חמה נוזלית כפואנטה מרכזית. לכאן הבאתי את הגרסה הפשוטה והבסיסית שאיננה דורשת מכם הרבה, כמה פשוט ככה טעים. אפשר להשתמש בקממבר, קולומייר, ברי או כל גבינת עובש שאתם מעדיפים, התוצאה תשקף את אופי הגבינה ומידת בשלותה בטעם.
חומרים:גבינת קממבר איכותית
באגט איכותי וטרי
אופן ההכנהמחממים את הגבינה בשלמותה באריזה (לוודא שאין סיכות מתכת או נייר כסף באריזה) למשך 50-60 שניות במיקרו (תלוי בגודל הגבינה ובעוצמת המיקרו שלכם).
פותחים מכסה ומוגישים מיד לצד פרוסות באגט איכותי וטרי (איכות הבאגט חשובה מאד להנאה ממנה כזו).
כל סועד פוצע את הגבינה בעזרת כף ויוצק מהנוזל החם לבאגט שלו.
בתיאבון.
הערות
- נכון להיום לא הייתי ממליץ על שום גבינת עובש ישראלית למטרה זו, קממבר צרפתית היא הכתובת.
- בזמן הקניה תכננו וחשבו את גודל הגבינה בפרופורציה לכמות הסועדים.
- אפשר לפני החימום להוסיף מעל לגבינה מעט עלעלי טימין, דבש, צנוברים, ועוד
- יש בצרפת גם וורסיה שבה מחממים בתנור, מסירים מכסה והגבינה מקבלת חריכה בחלקה העליון, לטעמכם.
- אפשר לגלגל את הגבינה בפרושוטו עדין ולחמם
- אל תתפשרו על איכות הגבינה, איכותה היא היא הטעם שתקבלו, אין כאן מה שיחפה על הגבינה עצמה במידה ואיננה טעימה.
- אל תתפשרו על איכות הבאגט, שיהיה טרי אוורירי וגמיש מבפנים וקריספי מתפצח מבחוץ.